Przejdź do głównych treściPrzejdź do głównego menu
piątek, 26 kwietnia 2024 17:06
Reklama
News will be here
Reklama

Empanadas - argentyńskie pierożki, które musisz spróbować!

Empanada. Ten mały pierożek nadziewany przeróżnym farszem w zależności od regionu, to w Argentynie przysmak obowiązkowy! Przypominające znane polskie pierogi, kryją w sobie jednak zupełnie inny smak. Tajemnicą jest tutaj sposób ich przygotowania, a także pyszne nadzienie. Poczuj smak Ameryki Południowej i spróbuj naszej propozycji na argentyńskie empanadas z mięsem, warzywami i serem żółtym!
Empanadas - argentyńskie pierożki, które musisz spróbować!

Kiedy zimowa pogoda za oknem nie dopisuje, warto poprawić sobie humor przyrządzając coś prosto z… Ameryki Południowej! Proponujemy spróbować przepis pyszne  empanadas z mięsem, warzywami i serem żółtym! 

Empanadas z mięsem, warzywami i serem żółtym

 

Składniki:

ciasto:

- 2 szklanki mąki pszennej

- ½ łyżeczki soli

- 1 jajko

- ½ szklanki zimnej wody

- 3 łyżki oleju

Składniki do farszu i wykonanie na następnej stronie.



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
ReklamaMrówka
Reklama