Emeryci i renciści z werwą

Emeryci i renciści z werwą
Ulepiły aż 300 pierogów. Jednak i tak zabrakło. Taki był popyt! Pierogów były dwa rodzaje: ruskie i ze szpinakiem. Do tego nagotowany został gar barszczu ukraińskiego. Polową kuchnię podczas VIII Letniego Festiwalu Wędrownego „Na gotyckim szlaku” prowadziło Koło Emerytów i Rencistów w Kołbaczu.

O festiwalu materiał (również filmiki) w przygotowaniu, a teraz zobaczmy, jak radziły sobie zaradne i kulinarnie utalentowane kołbaczanki.

igryfino.pl | Dołącz do nas na Facebooku

Zdjęcia (8)

Podziel się:
Oceń:
  • TAGI:

 

Komentarze (3)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

burzyk
burzyk 20.08.2017, 20:12
W tym roku było wyjątkowo dużo gości.
Anna
Anna 20.08.2017, 19:51
Na pierogi nie załapałam się, ale chleb ze smalcem był....super!
reklamiarz
reklamiarz 20.08.2017, 19:19
Verwę to ja tankuje na pewnej stacji....

Pozostałe