Wyjaśnienie pochodzenie źródła choroby prowadzi Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny w Gryfinie. Sanepid przeprowadził kontrolę. Jak dotąd nie stwierdzono nieprawidłowości związanych z żywieniem. Pobrane zostały próbki sanitarne, czyli wymazy z rąk personelu kuchennego. Dla uczniów z objawami salmonelli, dla personelu kuchni oraz osób z otoczenia dzieci, u których ten czynnik został rozpoznany zostały wydane skierowania na badanie w kierunku nosicielstwa salmonelli.
Reklama
U uczniów stwierdzono salmonellę. Dezynfekowali szkołę
Dwóch uczniów Szkoły Podstawowej nr 2 im. Kornela Makuszyńskiego w Chojnie zatruło się salmonellą. Zarażenie bakterią spowodował czynnik, który może być związany ze szkołą. W związku z tym dziś przeprowadzono w placówce dezynfekcję.
- 30.09.2017 22:05 (aktualizacja 14.07.2023 12:16)
Reklama
Napisz komentarz
Komentarze