Przejdź do głównych treściPrzejdź do głównego menu
piątek, 19 kwietnia 2024 06:28
Reklama
Reklama
Reklama

Osładzamy pochmurne poranki - deser ryżowy z mango - przepis kulinarny

Gdy nadchodzi jesień, mamy ochotę, aby coś innego pojawiło się w naszym porannym menu. Coś, co nas zaskoczy, gdy ponownie zajrzymy do śniadaniowej miseczki. Mamy na to sposób! Wystarczy chwila, by przypomnieć sobie egzotyczne smaki pożegnanego lata. Deser ryżowy z mango, przygotowany na bazie mleka, skutecznie osłodzi każdy pochmurny poranek. Sprawdzi się także jako szybki deser podany dla naszych pociech czy znajomych w efektownym słoiku. Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy, spróbujcie koniecznie!
Osładzamy pochmurne poranki - deser ryżowy z mango - przepis kulinarny

Deser ryżowy z mango

Składniki:

- Ryż                                                                          1 szklanka

- Mango pokrojone w kostkę                                  1 sztuka   

- Cukier trzcinowy                                                     1 łyżka

- Mleko (np. Mleko Ekologiczne od OSM Piątnica) 600ml

- cukier waniliowy                                                    1 opakowanie

 

Wykonanie:

Zagotuj mleko w garnku z opakowaniem cukru waniliowego i łyżką cukru trzcinowego. Wrzuć ryż i poczekaj, aż wchłonie mleko. Układaj w słoiczku lub misce warstwowo na przemian z kawałkami mango. 



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
ReklamaMrówka
Reklama