Przejdź do głównych treściPrzejdź do głównego menu
czwartek, 25 kwietnia 2024 09:44
Reklama

Bogdan Matławski z Kluczem do Polskiej Spiżarni

Pięć statuetek „Perły”, klucz do Polskiej Spiżarni, a także dwa medale – takie nagrody zdobyli podczas poznańskich Targów „Smaki Regionów” przedstawiciele z województwa zachodniopomorskiego. Gratulacje wyróżnionym wręczy 3 października br., podczas konferencji prasowej, wicemarszałek województwa Jarosław Rzepa.
Bogdan Matławski z Kluczem do Polskiej Spiżarni

Autor: Bogdan Matławski w Bartkowie (arch.)

Na tegorocznych Targach „Smaki Regionów” wśród produktów z Pomorza Zachodniego, nagrodzonych „Perłami” znalazły się: ser bałtycki, kiszone zielone pomidory na solance kołobrzeskiej, wino czerwone gronowe Sydonia oraz miód pitny trójniak woliński leśny. Najlepszą potrawę przygotował Zespół Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie. Klucz do Polskiej Spiżarni otrzymał dr hab. inż. prof. Uniwersytetu Szczecińskiego Bogdan Matławski, kulturoznawca, etnolog, etnomuzykolog.

 

Medale Targów Smaki Regionów otrzymały ogórek kołobrzeski i miód nektarowy chabrowy.

 

Prezentacja i degustacja nagrodzonych kulinarnych skarbów z naszego województwa odbędzie się w środę 3 października br. w sali konferencyjnej 308 przy ul. Ks. Kard. Stefana Wyszyńskiego 30 w Szczecinie.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
ReklamaMrówka
Reklama