Przejdź do głównych treściPrzejdź do głównego menu
czwartek, 28 marca 2024 14:59
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Nasz przedsiębiorca został nowym członkiem sieci dziedzictwa kulinarnego

Kolejnych sześciu przedsiębiorców dołączyło do Zachodniopomorskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego. Wśród nich jest Leszek Jager. Wręczenie certyfikatów oraz poczęstunek odbędzie się 13 listopada 2017 r. o godzinie 12 w Zachodniopomorskim Stowarzyszeniu Rozwoju Gospodarczego – SCP w Szczecinie. W wydarzeniu weźmie udział wicemarszałek Jarosław Rzepa.
Nasz przedsiębiorca został nowym członkiem sieci dziedzictwa kulinarnego

Autor: TWS

Dzięki regionalnej żywności i dziedzictwu kulinarnemu możliwe jest stworzenie mocnej regionalnej tożsamości. Promowanie produktów i działań informacyjnych związanych z regionem należy do działaczy „Dziedzictwa Kulinarnego Pomorza Zachodniego”.

 

Aktualnie w sieci Dziedzictwa Kulinarnego Pomorze Zachodnie jest 56 członków. 13 listopada br. certyfikaty otrzymają:

· Gospodarstwo rolne Leszek Jager, Radziszewo

· Polmarkt Sp. z o. o. oddział Ińsko

· Miodowy raj Andrzej Rytwiński, Dygowo

· Restauracja Kurna Chata, Świnoujście

· Winnica Sydonia, Pęzino

· Pizzeria u Jana, Stargard

 

Przyjęcie nowych członków odbędzie się podczas seminarium informacyjno-szkoleniowego dla członków Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Pomorze Zachodnie. Na spotkaniu omówione zostaną m.in. idea sieci, warunki, korzyści i działania wynikające z członkostwa przedsiębiorstw branży spożywczej w stowarzyszeniach, organizacjach, grupach dystrybuujących żywność, a także przedstawione będą przepisy sanitarne dotyczące produkcji żywności tradycyjnej, regionalnej i lokalnej.

 

Szczegółowy plan seminarium w załączeniu. Kliknij.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
Reklama
ReklamaMrówka
Reklama