Klinikamedyk 23.07.2019 - 27.01.2020
Klinikamedyk 23.07.2019 - 27.01.2020
Klinikamedyk 23.07.2019 - 27.01.2020

Skrajne opinie o straży miejskiej

  • 12.08.2019, 12:27
  • igryfino.pl | Dołącz do nas na Facebooku
Skrajne opinie o straży miejskiej Czytelnik
Wiele kontrowersji zdaje się wzbudzać funkcjonowanie Straży Miejskiej w Gryfinie. Co chwila dostajemy negatywne opinie na temat jej działalności. Ale znalazł się też jeden pozytywny list-mail. I to ze zdjęciem.

Dwa glosy, jakie dostaliśmy o straży w ostatnim czasie od czytelników:

List nr 1

Nawiązując do ostatniego poruszenia wokół straży miejskiej i marnowania pieniędzy na jej utrzymanie. Nie ma dnia, kiedy nie widzę straży miejskiej na ulicach Gryfina. Czasem mam wrażenie, że widzę ich częściej jak Policję. Jeżeli ktoś ma wątpliwości, niech przespaceruje się po Gryfinie.

List nr 2

Po co Straż Miejska w Gryfinie? To chyba osobista ochrona burmistrza Mieczysława Sawaryna, który jeszcze kilka lat temu udowadniał, że to niepotrzebna formacja i ile by można zaoszczędzić pieniędzy. W Gryfinie jeden wielki chaos. Po co straż, która nie potrafi temu zaradzić? Po co telefon na który nie można się dodzwonić?

igryfino.pl | Dołącz do nas na Facebooku

Zdjęcia (1)

Podziel się:
Oceń:

Komentarze (34)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

pasażer
pasażer 14.08.2019, 11:06
Jakiś miesiąc temu jechałem autobusem linii nr 1,siedziałem w przedniej części autobusu i słyszałem taką oto rozmowę telefoniczną kierowcy z gryfińską strażą miejską.
Dzwoni kierowca autobusu do Gryfińskiej Straży Miejskiej:
-Dzień dobry jestem kierowcą autobusu linii nr 1 Chciałem zgłosić że na ul.Szczecińskiej centralnie na przystanku obok byłego sklepu sportowego stoi zaparkowany samochód bez kierowcy.Blokuje on przystanek oraz ruch.Co ciekawe przed chwilą tuż przede mną przejechał tamtędy samochód straży miejskiej i w ogóle nie zwrócił na źle zaparkowane auto najmniejszej uwagi.Proszę o interwencję.
(Z uwagi na to że nie słyszałem co mówi straż miejska podaję tylko co mówił kierowca)
-Jak to nie możecie przyjechać?Przecież minutę temu przejechał tamtędy wasz samochód i nawet nie zwrócił uwagi na źle zaparkowany pojazd.
-Jeszcze raz powtarzam panu że jestem kierowcą autobusu linii nr 1 a pan się mnie pyta kim jestem.
-Jak to nie macie ludzi?A gdzie są?
-To jak są w terenie to niech ktoś przyjedzie.
-Panie,powtarzam panu po raz kolejny że jestem kierowcą autobusu
nr 1 i wiozę ludzi,dzwonię z autobusu,na przystanku na ul.Szczecińskiej obok byłego sklepu sportowego stoi źle zaparkowany.........(i tak dalej)
-Przecież tamten wasz samochód co przed chwilą tędy przejechał może zawrócić i sprawa będzie załatwiona.
-Jak gdzie przejechał.Jechał przede mną ul.Szczecińską.Wasz samochód ze straży miejskiej.
-Jak na pewno odjedzie?Kiedyś to na pewno odjedzie ale teraz stoi na przystanku i ruch tamuje oraz blokuje przystanek.
-Ja panu to zgłaszam i nie mam czasu już z panem rozmawiać bo muszę sprzedawać bilety.Widzę że się nie dogadamy.Do widzenia panu.
(Normalny cyrk.)
nonono
nonono 14.08.2019, 11:50
Mocne!
Guma
Guma 13.08.2019, 15:36
Nie nadaja sie do niczego,dac im baty i gesi niech pasaja darmozjady
Pomysł
Pomysł 13.08.2019, 10:39
Dla mnie to mogą być, tylko żeby ktoś zadbał o ich formę fizyczną. Może by jakie karnety na koszt podatnika im sprezentowac? Przecież oni muszą być w formie, rozumiem że jeżdżenie i obcinanie każdego z wozu jest spoko, no ale musicie być reprezentatywni. Kobiety w SM w Szczecinie-zadbane, wysportowane, z figurą itp. A tutaj..... Trzeba coś z tym zrobić.
Grubo
Grubo 12.08.2019, 18:33
Nie widziałem ich ze trzy lata. Dopiero jak wszedłem do urzędu do toalety to okazało się, że strażniuk blokował ją 15 minut.
Toy Toy Brejza
Toy Toy Brejza 12.08.2019, 18:22
Mieczysławie , skąd ty wytrzasnąłeś tak wybitne umysły w tej twojej gwardii ??? Ło matko i córko !!! CIAPAKI !!!
g,órnik z chmur
g,órnik z chmur 12.08.2019, 18:13
te pajace ze strazy wiejskiej niech przejda pod spermarketyjak ludie parkuja
rybak
rybak 12.08.2019, 16:45
odnosnie listu nr 1- prywatne jazdy po mieście i brak żadnych efektów pracy to żadna reklama tej forrmacji. Zapytajcie, czy któryś z tych asów zainterweniował w sprawie ulicy Bałtyckiej, gdzie każdy parkuje pod swoja klatka i ciężko przejechać tam normalnie. Zapytajcie, ile mandatów tam nałożyli, bo ja widzę ciągle te same samochody Każdy powie, że nie ma gdzie parkowac, ale nabrzeże w połowie puste. Więc niech mi nikt nie opowiada, że ich widzi. Ja też ich widze, ale co z tego wynika? Nic
Są potrzebni
Są potrzebni 12.08.2019, 21:36
Gdyby karali tak jak chcesz to byś psy wieszał na nich. To pewnie ty dzwonisz co jakiś czas na policję żeby każdemu mandat walnęła. Ni widzisz problemu braku parkingów ale widzisz problem braku mandatów - słabe to jest. Straż jest potrzebna, policji w naszym mieście nigdy nie ma - no chyba że szkółka przyjedzie. Zapytaj się lepiej ile oni zarabiają i pomyśl czy za takie grosze chciałbyś pracować.
towarzysz switała i reszta komuchów
towarzysz switała i reszta komuchów 12.08.2019, 16:25
straż PGR-U wie kogo ma łapać a kogo nie karolku tak to jest w pgr-e
Zofia
Zofia 12.08.2019, 14:58
Dzwoniłam do straży jakoś w lipcu. Temperatura jaka była każdy wie. Zgłaszałam że z chałupy dym z komina leci, pewnie śmieci palą....a inteligentna inaczej dyżurna się mnie pyta czy czuję smród! Bo dla niej widocznie normalne że w lipcu przy upałach w piecu się pali.
Zeofil
Zeofil 12.08.2019, 18:48
A czym wode nagrzeją ? Złużcie się na fotowoltanikę dla ludzi zamiast ich karać.
W Gryfinie powinno śmierdzieć i to nie ich wina , że kopcą kominy tylko to dla ciebie kara bo byłaś złą kobietą.
górnik z chmur
górnik z chmur 12.08.2019, 18:12
moze w bojlerze wode grzali
Do Zofii
Do Zofii 12.08.2019, 15:52
Zosieńko tutaj Cię zaskoczę. Dla niektórych to normalne, że w piecu się pali nawet jak jest 40st w cieniu. Ciepłą wodę użytkową każdy chce mieć i niektórzy mają podpięte pod kocioł c.o. I to ręcznej Ty jesteś inteligentna inaczej bo chciałaś zabłysnąć ale nie wyszło przez nieznajomość tematu. No chyba, że czułaś zapach palonych plastików to jak najbardziej popieram Twój telefon do S. M.
S3
S3 12.08.2019, 22:15
No jeśli dym gęsty i ciemny jak z krematorium to raczej nie drzewo się spala.
x11
x11 12.08.2019, 14:55
Straż mam moc na parkujących dziadków i dzieciaki - robi lekcje w szkole.
Do utrzymywania porządku w mieście są za krótcy.
Aha jeszcze sztandary noszą.
Moim zdaniem niepotrzebni, zresztą sami się ewakuują do innych działów UM.
Patriota - 88
Patriota - 88 12.08.2019, 18:40
Noszą sztandary, kościelne chorągwie, baldachimy. Podtrzymują księży na procesjach i ze strażakami pilnują szopek i animacji grobu Chrystusa. To bardzo ważne dla nas katolików.
ewa
ewa 12.08.2019, 14:49
a mnie zastanawia, po co oni jeżdżą rano, koło 7, po nabrzeżu?? Sprawdzają, czy nie odpłynęło? Nie szkoda paliwa? Zamiast tego popatrzyli by, jak ludzie pięknie parkują na zakazach, pomimo miejsc na parkingu...
Jb
Jb 12.08.2019, 20:19
Niewiecie poco? Jedyna ich robota to patszec gdzie leży papierek butelka troszkę śmieci a potem dzwonią i tylek zwracając poszczególnym firmą aby to sprzatnely to jest robota żyć nie umierać a my musimy ich utrzymywać!!!!
Mieszkanka
Mieszkanka 12.08.2019, 15:36
A jak leżało zwierzę to nie sprzatneli tylko dojechali
ola
ola 13.08.2019, 11:10
od sprzątania martwych zwierzątek jest PUK, szanowna mieszkanko a nie straż miejska
"nie moja kompetencja" - choroba zakaźna?
"nie moja kompetencja" - choroba zakaźna? 13.08.2019, 11:18
I tu się mylisz Olu - straż miejska jest od zareagowania - i oni wiedzą, czy w danym miejscu sprząta PUK, Elwi czy ktoś inny - nie mieszkańcy mają dzwonić o dopytywać się, czyja to kompetencja!
Jasiu zbieracz.
Jasiu zbieracz. 12.08.2019, 15:00
Zbierają puszki i butelki. Zawsze to parę groszy do wypłaty.
Fakt
Fakt 12.08.2019, 18:41
Ale tylko po sobie.
Karol
Karol 12.08.2019, 14:38
Ostatnio dostałem mandat, bo stanąłem przy pasach koło banku Pekao na parkowej ( wyskoczyłem tylko do bankomatu), który oczywiście zapłaciłem, bo zawiniłem. Na następny dzień patrzę stoi samochód tam gdzie ja i obok przejeżdża Straż Miejska. Stanąłem z boku i patrzę co zrobi strażnik... Pojechał w stronę parku, zawrócił i stanął. Czekam i czekam, aż w końcu podchodzę i pytam jak to w końcu jest, czy można stawać koło tych pasów, czy nie, na co strażnik "myślisz, że po co tu stoję?", odpowiadam "żeby wystawić mandat?", strażnik "widzisz jaki jesteś inteligentny", dodałem, że może wypisać i wstawić za wycieraczkę, jak ja dostałem. Odszedłem, poczekałem jeszcze chwilę, żeby zobaczyć co zrobi... postał chwilę i odjechał. Brawo Pan Strażnik... Poszedłem jeszcze do biura Straży Miejskiej zapytać jak to jest z tym parkowaniem w tym miejscu, czy są równi i równiejsi... szkoda gadać :)
Gryfiniak
Gryfiniak 12.08.2019, 20:21
Pilnował pieska gdzie robi kupę he he he
Oj donosiciele
Oj donosiciele 12.08.2019, 18:53
Karol ale z ciebie zawiść bije , nie wystawił mandatu bo nie miał donosu widocznie jest dobrym i życzliwym człowiekiem.
Karol
Karol 13.08.2019, 07:09
To musi być donos, by Straż Miejska zareagowała, gdy ktoś łamie przepisy? Jak strażnik stoi obok i patrzy, to nie może zareagować? Można powiedzieć, że moje zapytanie czemu jedni dostają mandaty gdy tam stają, a drudzy nie, to był swego rodzaju donos i też nie zareagowali :) Fajnie, że mu się udało tam stać bez mandatu, ale ciekawe, czy dalej byś miał takie samo zdanie na ten temat, gdybyś był w podobnej sytuacji :)
Ewa
Ewa 13.08.2019, 10:10
Tak! Do niewłaściwie parkujących aut przyjeżdżają po telefonie, ale reagują tylko na to jedno wskazane. Inne mogą stać wbrew wszelkim przepisom, ale nikt o nich nie wspomniał w wezwaniu, więc ich to nie interesuje. To jest paradoks! Wjazd z zakazem parkowania zawalony na maksa, a mandat tylko za wycieraczka jednego auta. Wskazanego.
Heil Donald
Heil Donald 12.08.2019, 13:31
Za blok w którym Spółdzielnia mieszkaniowa Dolna Odra ma biura , gdy się zrobi ciemno i zaczyna się chlanie i ćpanie , to tzw. straży Mnietka CZOŁGIEM nie zaciągniesz !!!! Zawsze jest odPOwiedź , mamy nagłą sprawę i to jak najdalej od Gryfina . NIEROBY !!!!!!!!! Panie BURMISZCZU .
Ewa
Ewa 13.08.2019, 10:11
To samo z nabrzeżem. Jeżdżą, ale rano, o 7.
Megi
Megi 12.08.2019, 13:26
Ja nie widze strazu miejslie. Na pieszo to juz w ogole nie chodza. Po parku jezdza autem.
pucha
pucha 12.08.2019, 13:50
Widocznie Miler tak zrobił że nie da się chodzić :)))))
Pukiel
Pukiel 12.08.2019, 12:45
Na opinie Sawaryna nie ma się co powoływać bo on jest jak chorągiewka.

Pozostałe