Inne potrawy były nie mniej zaskakujące.
II miejsce zdobyło danie „zawijaniec w winie z selerami 3D” (Danie Diabelsko Dobre). Przygotowało je sołectwo Sobieradz z sołtys Danutą Świderek na czele.
Następnie były trzy trzecie miejsca. KGW Gardno przygotowało placek po węgiersku, czyli po diabelsku. KGW Borzym upichciło gulasz węgierski na placku ziemniaczanym z pieczarkami, wołowiną i papryką. Natomiast ekipa Gazety Gryfińskiej przygotowała danie „curry diabelskie”.
W konkursie udział wzięło pięć ekip. Pierwszą nagrodę rzeczową zwycięska Republika Międzyodrza przekazała sołectwu Sobieradz.
Na czele jury stał restaurator Dariusz Ludwiczak, właściciel Zalipia. W komisji byli jeszcze radni: Elżbieta Kasprzyk, Ewa De La Torre, Rafał Guga.
Gryfiński Dom Kultury reprezentował Krzysztof Nowak.






Napisz komentarz
Komentarze