W jury zasiedli: ks. proboszcz Mariusz Kozicki z parafii Radziszewo, Marzena Krawczyk z Cechu Rzemiosł Różnych w Gryfinie, Katarzyna Kurpisz z Gryfińskiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku, Sylwia Dunowska z Zachodniopomorskiej Izby Rolniczej, Anna Sawicka – technolog żywności ekologicznej Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Gryfinie i Wiesław Sycewicz ze Stowarzyszenia Fenix w Gryfinie.
Sałatek było trzynaście:
Letni wiatr
Sałatka w barwach lata
Sałatka wariatka kebabowi Danusi
Sałatka śledziowa
Sałatka szpinakowa
Ziemniaczanka/kartoflanka
Sałatka Eli
Sałatka Ewy
Sałatka Wioli
Sałatka Ani
Sałatka Łozowiecka
Sałatka Stromidło
Sałatka Basi
Za najsmaczniejszą uznano sałatkę szpinakową. Miejsca drugie przyznano dwa: dla sałatki w barwach lata oraz ziemniaczanki. Trzecie miejsce zajęła sałatka Basi.
Autorzy wszystkich dań zostali nagrodzeni dyplomami i jednakowymi upominkami. Zwycięzcy otrzymali dodatkowe nagrody.
-Nagrody mogliśmy zakupić dzięki wsparciu sponsorów i częściowo z funduszu sołeckiego. Podczas festynu organizowaliśmy także loterię fantową, z której dochód zostanie przeznaczony na odnowienie elewacji przybudówki świetlicy. Burmistrz Gryfina obiecał, że jak nazbieramy połowę potrzebnych pieniędzy, resztę dołoży gmina – mówi nam Wiesława Lach z Koła Gospodyń „Europejki”.
Festyn rodzinny Daleszewa, Radziszewa i Łubnicy zorganizowano w sobotę, 30 lipca 2016 r.
























Napisz komentarz
Komentarze