Impreza w Sobieradzu nosiła tytuł „Gotowanie na polanie”. Tym razem należało przygotować potrawy, wykorzystując kaszę i groch. O zwycięstwo walczyły cztery drużyny.
Pierwsze miejsce zdobyły Gardnianki z Gardna. Przygotowały grochówkę i gołąbki w sosie borowikowym.
Tylko o jeden punkt mniej i drugie miejsce przyznano sołectwu Sobiemyśl za kaszę pęczak z warzywami i szafranem.
Trzecie miejsce jury przyznało Markowi Miedzakowi z Żabnicy za danie z ryby. Był to sum z groszkiem i cebulą.
Czwarta lokatę zajęło Daleszewo. Ekipa przygotowała roladę z kaszy z farszem - z jajkiem i groszkiem.
Na czele jury stał radny Rafał Guga.
Relację z imprezy przedstawiliśmy: www.igryfino.pl/artykul/Sobieradz-sie-bawi-__12586
Zdjęcia z całej imprezy można obejrzeć na naszym profilu na Facebooku:























Napisz komentarz
Komentarze