Przejdź do głównych treściPrzejdź do głównego menu
czwartek, 18 grudnia 2025 17:47
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Aż ślinka leciała na to gotowanie

Za najlepsze uznano grochówkę i gołąbki w sosie borowikowym. Ale to nie koniec pyszności! Znamy zwycięzców konkursu kulinarnego.
Aż ślinka leciała na to gotowanie
Impreza w Sobieradzu nosiła tytuł „Gotowanie na polanie”. Tym razem należało przygotować potrawy, wykorzystując kaszę i groch. O zwycięstwo walczyły cztery drużyny.
 
Pierwsze miejsce zdobyły Gardnianki z Gardna. Przygotowały grochówkę i gołąbki w sosie borowikowym.
 
Tylko o jeden punkt mniej i drugie miejsce przyznano sołectwu Sobiemyśl za kaszę pęczak z warzywami i szafranem.
 
Trzecie miejsce jury przyznało Markowi Miedzakowi z Żabnicy za danie z ryby. Był to sum z groszkiem i cebulą.
 
Czwarta lokatę zajęło Daleszewo. Ekipa przygotowała roladę z kaszy z farszem - z jajkiem i groszkiem.
 

Na czele jury stał radny Rafał Guga.

 

Relację z imprezy przedstawiliśmy: www.igryfino.pl/artykul/Sobieradz-sie-bawi-__12586

Zdjęcia z całej imprezy można obejrzeć na naszym profilu na Facebooku: 

www.facebook.com/igryfino/photos/



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklama
ReklamaŻyczenia świąteczno-noworoczne gm. Widuchowa (18.12.2025-07.01.2026)
Reklama
ReklamaŻyczenia świąteczno-noworoczne PGE (17.12.2025-07.01.2026)
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
ReklamaMrówka
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama