Przejdź do głównych treściPrzejdź do głównego menu
czwartek, 9 maja 2024 19:00
Reklama

Restauratorzy z naszego powiatu obchodzą jubileusz

Wiele restauracji nie wytrzymało lockdownu. Ale nie oni. Uroczystość 2. rocznicy działalności restauracji Piastów 30 rozpoczęli właściciele restauracji Katarzyna i Maciej Szabłkinowie oraz prezes Północnej Izby Gospodarczej - Hanna Mojsiuk. W trakcie wydarzenia goście mogli posmakować zarówno kuchni restauracji Piastów 30, jak i wyrobów od lokalnych producentów. W trakcie imprezy wystąpił Marcin Simiński - finalista Szansy na Sukces.
Restauratorzy z naszego powiatu obchodzą jubileusz

Podczas jubileuszu na Piastów 30 w Szczecinie odbył się także konkurs z udziałem przedstawicieli Pogoni Szczecin, która ufundowała 3 piłki z autografami pierwszego zespołu Ekstraklasy. Rozlosowano także nagrody od lokalnej palarni kawy Qualia Caffe.

Na dziedzińcu Piastów Office Center wystąpił z pokazem artysta cyrkowy Clown Tomi.

Maciej Szabałkin to były wiceburmistrz Gryfina. Katarzyna Szabałkin to była z-ca naczelnika, potem kierownik referatu i wreszcie urzędnik w Urzędzie Miasta i Gminy w Gryfinie za czasów obecnych władz. Marcin Simiński to z kolei były naczelny 7 Dni Gryfina. 

Wśród gości byli m.in.:

Hanna Mojsiuk - prezes Północna Izba Gospodarcza

Arkadiusz Pawlak - prezes Zachodniopomorska Agencja Rozwoju Regionalnego

Adam Badach - prezes Fundusz Pomerania

Łukasz Biwan - dyrektor ds. marketingu Pogoni Szczecin

Marek Kojder - właściciel Winnicy Kojder

Artur Nycz - radny województwa zachodniopomorskiego

Wojciech Dorżynkiewicz - radny województwa zachodniopomorskiego

Partnerami imprezy byli Północna Izba Gospodarcza, Pogoń Szczecin, Kostrzyńsko-Słubicka Specjalna Strefa Ekonomiczna, Zachodniopomorska Agencja Rozwoju Regionalnego, Fundusz Pomerania, Drobimex, Ozimek, MAKRO, AB Frost, Bruno Tassi, Qualia, Ekodar.

 



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
AJWAJ ALELUJA I NA SATURNA 02.08.2021 06:57
A TAK NA MaRaGINESIE HA HA AH kończę z zubrówką staje się patreiotą walę te raz red label h aha ahga ha sarkazm ale na wino muszę do was wpaść zarcie to hoj ale te wino mnie KRECI AH AH AH A JESZCZE NAWALIĆ SIĘ Z KONDRATEM TO BYŁBY TEMAT HA AH AHA JAK IGRASZKI Z DIABŁEM W ŻÓŁTEJ CIŻEMCE pedaŁ KACZOR W TLE JAKO SATURIAŃSKA ekstradycja ha ha ah

ajwaj aleluja i na saturna 01.08.2021 20:23
JESTEM DUPKIEM HA HA AH ale odemnie wszystkiego najleppszego z bartkowa nie kazdy wieczorek to ku rwa ha ah ah

ajwaj aleluja i na saturna 01.08.2021 08:49
bRAkło TYLKO TURNAŁA HA AH AH i pana marka z mydełkiem fa ha ah ah https://youtu.be/7aH5H3stBPA a artur juz nie w SLD z z***domordyzaurami od darka wieczorka ha ah ah ja tylko wina J23 ha ha ah

grochal 01.08.2021 02:46
Dziennikarzy tujuz nie ma, sa slugusy wladzy, podnozki i zdtajcy, za srebniki sprzedani włądzy. .Dziennikarz dociera i ukazuje prawde, a nie sprzedaje sie i pisze co mu kaze wladza.

pomyliłeś adresy... 01.08.2021 06:45
To nie "działalność biurowa"...

pozytywny 31.07.2021 12:31
A niech im się wiedzie!

Tatar z truskawek 31.07.2021 12:07
Gratulacje!

nic wielkiego 01.08.2021 06:47
Tatar z truskawek Truskawki pokroić w kostkę. Miętę i bazylię drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć, można dodać łyżeczkę bułki tartej bądź tartych migdałów. Wyłożyć, podawać zimne z łyżką jogurtu greckiego.

no no 31.07.2021 11:55
Nieźle się urządzili...

wolność 31.07.2021 15:16
No, no... jak zazdrościsz, to otwieraj swoją restaurację i zobacz jaki to łatwy kawałek chleba. Gratulacje Kasiu i Maćku!

*** 31.07.2021 01:03
Komentarz zablokowany

ulala 30.07.2021 23:10
Komentarz usunięty

Jerzy 30.07.2021 19:13
Bywam. Jest ok.

toi 30.07.2021 16:29
Komentarz zablokowany

Pikuś 30.07.2021 15:20
Szabalkin zawsze wiedział z kim trzymać.

no tak Pikus 30.07.2021 16:27
Może, ale teraz trzyma sam swój biznes.

toi 30.07.2021 16:30
z jackiem M. z Lubanowa i Piotrem P z Binowa

spec 31.07.2021 00:57
Od układów to sa terceciarze. Całe listy działkowe mają z kim...

gryfiniak 30.07.2021 15:02
Gratulację. Ja nie zazdroszczę tylko potrafię docenić sukces znajomego.

różnica kilku klas 30.07.2021 15:01
A taki nieudolny Miler jak prowadził działalność gospodarczą to miał 700 zł miesięcznie i jeszcze siedział w lokalu swego chlebodawcy Sawaryna. Zresztą ten ostatni też nie dużo lepszy. Szabałkin to dla nich niedościgniony wzór. Kto nie wierzy jaki kiepski z niego menger niech zobaczy na jego oświadczenie majątkowe. Ale nie te teraz gdzie robią skok na kasę gminy i dają sobie różne dodatki tylko na ten pierwszy Millera oświadczenie.

oko 30.07.2021 16:29
Cała trójka nieudaczników, potrafią się głównie paść na cudzych pieniądzach - społecznych.

matematyka kreatywna 31.07.2021 02:11
To nie jest wstyd zarabiać 500 zł miesięcznie. Pytanie - jak można za te pieniądze utrzymać dom, samochód, rodzinę - i jeszcze mieć "wkład do spółki" na działki?

S. 31.07.2021 02:19
Jak mawiał mój śp. dziadek:" wstyd to kraść i doopy spaść.

a niektórzy nie czują... 31.07.2021 07:02
Twój dziadek najwyraźniej miał poczucie wstydu... Niektórym jest ono obce...

Bbb 30.07.2021 14:52
Dobrze, że kucharz spełnia się w swoim zawodzie. Wszyscy zyskują - on i jego klienci, ale też cała gmina Gryfino, bo już nie zarządza inwestycjami w urzędzie. Gryfińskie inwestycje jakoś nie mają szczęścia. Inwestycjami zarządzali wickowie z doświadczeniem: wuefisty, kucharza, a teraz lokalnego dziennikarzyny. Cóż, efekty zostaną na dziesięciolecia.

ech... 30.07.2021 14:59
No tak - zyskuje gmina Gryfino na Sawarynie, Nikitińskim i Milerze, że aż strach... Jak widać ten przynajmniej potrafi...

sarkazm? 30.07.2021 15:23
O jakich inwestycjach w Gryfinie mówisz? O blokach developerów budowanych na działkach gminnych zakupionych w drodze rokowań? Czy rada miejska sprawdziła w końcu ile działek sprzedano w ten sposób i kto je nabył? Nie będzie ci do śmiechu jak będzie protokół z kontroli

Reklama
ReklamaMrówka
Reklama