Rozłożyło się też kilka straganów. Chleb wykupiono błyskawicznie, jajka od kur grzebiących i chodzących po trawie czekały na kupujących. Piękne pomidory w koszyku wypatrzeć też było można. Były też takie rarytasy jak swojska kiełbasa i salcesony.
Po niezbyt długiej dyskusji prawie jednogłośnie jury nagrody przyznało. Pierwsze miejsce zdobyła Anna Kołacka z Gryfina za krem „adios pomidory” i quiche z porami oraz serem camembert. Drugie miejsce przyznano Antoniemu Korzempowi ze Szczecina za flaczki z boczniaków, a trzecie Władysławie Lach z Radziszewa i kołu gospodyń Europejki za żur myśliwego. Zwycięzcy oprócz nagród otrzymali jeszcze porządne drewniane łyżki udające chochle i dyplomy.
Pamiątkowe dyplomy trafiły również do wszystkich uczestników konkursu. Nikt z obecnych nie wątpił, że wszystkie smakowitości zostały przygotowane z samych ekologicznych produktów. Z podsłuchanych rozmów wynikało, że impreza to pomysł na szóstkę i tego rodzaju spotkania powinny odbywać się częściej.
TWS







Napisz komentarz
Komentarze