Przejdź do głównych treściPrzejdź do głównego menu
środa, 17 grudnia 2025 06:45
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Ich odrzańskie ryby najlepiej smakowały

Zwycięstwem Łukasza Zielińskiego zakończył się III Regionalny Konkurs „Smaki ryb odrzańskich” organizowany w ramach „Żabnickiego lata z rybką”. Zwycięzca przyrządził suma po żabnicku. Drugą nagrodę odebrała Katarzyna Gazińska za zupę z suma z pulpecikami. Smażalnia ryb Atol przyrządziła sztufadę ze szczupaka i zajęła trzecie miejsce.
Ich odrzańskie ryby najlepiej smakowały
W jury zasiedli: Tadeusz Samoń (dyrektor OSiR),wicedyrektor SP w Żabnicy Irena Bis, starosta gryfiński Wojciech Konarski i wójt Węgorskiej Górki.
 
Kolejne miejsca i potrawy:
IV - Rafał Bączyk - glazurowany sandacz
V-  Jolanta Bączek – pierogi po żabnicku
VI - Magdalena Gorzkowska - kuleczki rybne w occie
VII - Emilia Rzewnik – pulpety rybne w papryce
VIII - Koło Gospodyń Europejki – zupa rybna
IX - Beata Ordon – leszcz w sosie koperkowo-śmietankowym
X - Koło Gospodyń Europejki - leszcz w zalewie pomidorowej
XI - Aleksandra Miedzak – sandacz babci Oli
XII - Agnieszka Toterawska – regalicki węgorz
XIII - Grzegorz Wieczorek – ryby wędzone
XIV - Marek Miedzak – przysmak sołtysa
XV - Joanna Jurek – ciasteczka żabnickie z farszem rybnym
fot. akor i Tadek Wasilewski

Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
ReklamaŻyczenia świąteczno-noworoczne PGE (17.12.2025-07.01.2026)
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
ReklamaMrówka
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama