Agnieszka Maciejska uczestniczyła w szkoleniu HACCP oraz w warsztatach prowadzonych przez wybitnych kucharzy i restauratorów Marcina Budynka i Tomasza Jakubiaka. Szkolenie, które odbyło się podczas Tarów EuroGastro, zakończyło się Ogólnopolskim Konkursem Kulinarnym. Nauczyciele w dwuosobowych zespołach, przygotowywali dania główne, w których łączyli regionalne produkty z woj. podlaskiego.
We wspomnianym konkursie, każdy dwuosobowy zespół musiał wykonać potrawę w formie dania głównego dla 4 osób. Czas przygotowania 4 porcji wynosił 1 godzinę.
-W trakcie konkursu przeżyłam przeogromną nerwówka. Ale było warto. Usłyszałam parę miłych słów na temat swojej potrawy od pana Roberta Sowy – mówi pani Agnieszka. -Usłyszałam wiele cennych wskazówek dotyczących łączenia poszczególnych surowców od pana Marcina Budynka oraz Tomasza Jakubiaka. Nawiązałam też znajomości z innymi nauczycielami z całej Polski, którzy chętnie dzielili się swoją wiedzą i umiejętnościami. Ponadto poznałam zasady obsługi nowoczesnego sprzętu gastronomicznego firmy Kenwood – dodaje Agnieszka Maciejska.








Napisz komentarz
Komentarze