Przejdź do głównych treściPrzejdź do głównego menu
wtorek, 16 grudnia 2025 01:01
Reklama
Reklama

Jak „podkręcić” tradycyjne dania? – zaproszenie na warsztaty

Cedyński Ośrodek Kultury i Sportu oraz Koło Gospodyń Wiejskich w Bielinku zapraszają na warsztaty kulinarne dla dorosłych pt. Jak „podkręcić” tradycyjne dania? Warsztaty odbędą się w Bielinku 11 lutego (w czwartek) o godz. 18.00 w świetlicy wiejskiej.
Jak „podkręcić” tradycyjne dania? – zaproszenie na warsztaty

W programie:

zupa krem z palonej papryki z chipsem serowym,

musztarda domowa do mięs i nie tylko,

kolorowe domowe majonezy,

nowe smaki - farsz do pierogów,

sernik z syfonu.

 

Prosimy, żeby uczestnicy zabrali ze sobą deski do krojenia i noże (małe do obierania).

 

Warsztaty poprowadzi Beata Mieczkowska-Miśtak, dziennikarka, poetka, wydawca książki „Smaczny Kołobrzeg. Kuchnie rejonu kołobrzeskiego”. Jest miłośniczką historii sztuki kulinarnej. W swojej domowej kuchni dla rodzimy i przyjaciół odtwarza przepisy ze starych książek, babcinych zeszytów, a potem fotografuje je i opisuje w lokalnych mediach oraz w intrenecie jak się je robi. W firmie Laboratorium Pomysłów przygotowuje kulinarne prezentacje, zachęca do gotowania z lokalnych, zdrowych produktów. Właśnie rozpoczęła pracę nad nowym projektem, który - ma nadzieję - zakończy się kolejną książką.

Serdecznie zapraszamy! Wstęp wolny. 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
ReklamaMrówka
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama