W programie:
zupa krem z palonej papryki z chipsem serowym,
musztarda domowa do mięs i nie tylko,
kolorowe domowe majonezy,
nowe smaki - farsz do pierogów,
sernik z syfonu.
Prosimy, żeby uczestnicy zabrali ze sobą deski do krojenia i noże (małe do obierania).
Warsztaty poprowadzi Beata Mieczkowska-Miśtak, dziennikarka, poetka, wydawca książki „Smaczny Kołobrzeg. Kuchnie rejonu kołobrzeskiego”. Jest miłośniczką historii sztuki kulinarnej. W swojej domowej kuchni dla rodzimy i przyjaciół odtwarza przepisy ze starych książek, babcinych zeszytów, a potem fotografuje je i opisuje w lokalnych mediach oraz w intrenecie jak się je robi. W firmie Laboratorium Pomysłów przygotowuje kulinarne prezentacje, zachęca do gotowania z lokalnych, zdrowych produktów. Właśnie rozpoczęła pracę nad nowym projektem, który - ma nadzieję - zakończy się kolejną książką.
Serdecznie zapraszamy! Wstęp wolny.







Napisz komentarz
Komentarze