Magda Gessler powróci do Białego Bawoła

  • 20.05.2018, 11:42 (aktualizacja 20.05.2018, 13:16)
  • igryfino.pl | Dołącz do nas na Facebooku
Magda Gessler powróci do Białego Bawoła
Przed wizytą Magdy Gessler karczma koło Starego Czarnowa nazywała się „Czarny Bawół”. Po kuchennych rewolucjach przeprowadzonych w kwietniu 2018 r. jest to już „Biały Bawół”. Taką bowiem nazwę zaproponowała Magda Gessler.

Zmieniło się menu, inny jest też wystrój lokalu. W logo karczmy bawół jest afrykański, ale kuchnia pozostała polska. Skosztować można m.in. dań z wołowiny. Słynne są faworki z okonia podawane na zimno. Właśnie rozpoczął się sezon na chłodnik. Nowością w karcie jest delikatna zupa krem z białych warzyw. Na deser możemy zamówić ciastko bezowe z kremem i owocami oraz mrożoną kawę.

Magda Gessler niebawem ponownie przyjedzie w okolice Starego Czarnowa sprawdzić, jak funkcjonuje karczma po kuchennych rewolucjach.

My już byliśmy:) Właściciele przyznają, że są zakochani w ich „nowym” odświeżonym Bawole. I wcale nas to nie dziwi.

Jak wygląda Biały/Czarny Bawół po przemianach? Zapraszamy do fotogalerii.

 

O kuchennych rewolucjach w karczmie niedaleko Starego Czarnowa napisaliśmy też tu:

http://www.igryfino.pl/kat-192,a,27912,kuchenne-rewolucje-z-magda-gessler-trwaja.html

 

http://www.igryfino.pl/kat-192,a,27852,kuchenne-rewolucje-w-czarnym-bawole-magda-gessler-.html

igryfino.pl | Dołącz do nas na Facebooku

Zdjęcia (14)

Podziel się:

Oceń:


Komentarze (4)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Heniek
Heniek 20.05.2018, 17:53
Hej gżmoty! W NIEDZIELĘ, W DZIEŃ ŚWIĄTECZNY i RODZINNY zaproponowałem żonie Klementynie, żeby na objad ugotowała rosuł na kurze i mielone z polędwicy wołowej z suszonymi borowikami, ale gangrena powiedziała, że nie będzie jadła jak plebs, więc wsiedliśmy w moje wypasione BMW (99 tysiency złoty) i pojechaliśmy do remonowanej restałracji na starej Warszawie. Ja zjadłem roladki z bażanta z żurawiną i szynką parmeńską, a żona jak zwykle rybę czyli pulpety krulewskie z miętusa w sosie orzechowym (bo ładna i zgrabna jest szkarlatyna) , do tego shampan francuski za 779 zł (ja nie piłem, bo śmigam BMW). Koszt objadu 1280 zł 15 zł napiwku, a więc penkło równe 1500 złoty, ale mnie stać, a Wy bidule co jedliście na NIEDZIELNY objadek? No niech zgadnę - zupka szczawiowa, a że była niedziela to jajkiem?

Emilia
Emilia 20.05.2018, 23:47
U ciebie trzeba zrobić porządną rewolucję. POlecam jakiegoś psychiatrę!
koryto
koryto 20.05.2018, 13:38
Magda Gessler powróci do Białego Bawoła
lo matko i córko-chowajta kury,kaczki świnie i wszystko co sie na........ nawinie.
pati
pati 20.05.2018, 13:17
Piękny wystrój ma Biały Bawół.

Pozostałe