Przejdź do głównych treściPrzejdź do głównego menu
wtorek, 19 marca 2024 06:42
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Czerwona budka kończy długą passę. Decyzja spowodowana epidemią koronawirusa

Została zamknięta wraz z nastaniem epidemii. Mimo że od jakiegoś czasu można otwierać punkty gastromiczne, to jest nadal zamknięta. Okazuje się, że z prowadzenia czerwonej budki przy ul. 1 Maja w Gryfinie zrezygnował Ryszard Wierzbowski.
Czerwona budka kończy długą passę. Decyzja spowodowana epidemią koronawirusa

Kebab w tym miejscu był znany nie tylko w Gryfinie. Tu ustawiały się zawsze kolejki. Chodziło o karkówkę w bułce ze specyficznym sosem czosnkowym. Nawet przyjezdni wiedzieli, że tu można zjeść tanio i smacznie. 

Był też solą w oku konkurencji...

Ryszard Wierzbowski na swoją renomę pracował 29 lat. Pomysł przywiózł z Berlina Zachodniego, gdzie wcześniej pracował. W czerwcu 1991 roku to był pierwszy punkt gastronomiczny z kebabem w województwie szczecińskim. Sytuacja z koronawirusem przyspieszyła decyzję o zamknięciu interesu. 

Punkt gastronomiczny pozostanie, ale będzie go prowadził inny najemca. Natomiast Ryszard Wierzbowski przechodzi na emeryturę.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Górny taras 04.06.2020 11:52
Gaweł, Wielkie Dzięki za te wszystkie lata.

ALI 03.06.2020 22:25
Czerwone budka niedobre feeee najepsze pasza kebaba mmm pychota polecam !!!!!!!!!

Cieslak 04.06.2020 11:50
Tam to tylko słodycze dobre reszta to kpina

mozart 22.07.2020 21:04
Kebab z pasza kebab nie nadaje sie do jedzenia

spier papier 03.06.2020 20:52
Niech konkurencja przestasnie wreszcie pier***

Ali 03.06.2020 20:37
Nie widzieliście gdzie w masarni szykował mięso tam dopiero sanepid powinien się zainteresować Gawłem byłem w jego magazynie syf

kebab 03.06.2020 22:24
i wpierda$$$$$ aż ci się uszy trzęsły

Jura 03.06.2020 20:31
Co wy piszecie że kebab był dobry wcale nie kiedyś tak

franek 03.06.2020 18:59
Niedługo w tym mieście nic nie będzie.

H56 03.06.2020 17:37
Nawet w Krakowie nie było takich kebabów jak u Gawła i Stasi. Mój syn był zachwycony jak go pałaszowŁ w Gryfinie. Do dzisiaj się ślini na ich wspomnienie. Pozdrawiam ich serdecznie

ajwaj aleluja i do przodu 03.06.2020 16:48
najlepszy kebab w mieście ha ha ah jak miałem ochotę na tanie żarcie to tylko tam

stare czasy 04.06.2020 11:38
zaznaczam tylko że to było jakieś 10 12 lat temu ha ha ah

Pzpr 03.06.2020 16:01
Mięso było zajefajne bo sam robił a teraz wszędzie w Zgr kupują w markecie mielone gow... chusteczka wie z czego i co tam jest ... kupują bo tanio ... a w to żrecie i zachwalacie ...amatorzy kebaba ...

Smakosz 03.06.2020 14:18
No nareszcie nie będą ludzi truć surowym mięsem

Wąski 03.06.2020 13:34
Brak toalety.... Brak klimatyzacji... Ale kebab był dobry.... Najlepszy robiła ta blondyna... Ta co przejęła to znam, znam fajną ma ***..

Bo wiem 03.06.2020 13:15
A ja słyszałem o innej przyczynie. Przebudowa drogi, wymusza inny wygląd tego co przy niej się znajduje. Trzeba zainwestować w ładniejsze lokum.

grot 03.06.2020 10:32
Spełnić warunki sanitarne dziś będzie pewno neimożliwe.

Architekt 03.06.2020 10:26
W Gryfin to zabytek prawnie chroniony w przeciwieństwie do murów czy baszty.

zgr 03.06.2020 02:57
To może w końcu olej zmienią.

Reklama
ReklamaMrówka
Reklama