Przejdź do głównych treściPrzejdź do głównego menu
środa, 8 maja 2024 23:04
Reklama

Po warszawsku lata 20., lata 30.

Pod takim hasłem toczył się ostatni turniej kulinarny w Sobieradzu. II Gotowanie na polanie, które odbyło się ostatnią sobotę, wygrała drużyna gospodarzy. Zgodnie z tematem festynu kulinarnego każda z 6 rywalizujących między sobą drużyn miała przygotować coś po warszawsku. Sobieradzanki przygotowały placki ziemniaczane z gulaszem po warszawsku.
-Jestem zadowolona z imprezy, myślę że udało nam się na siódemkę z plusem – mówi nam organizatorka i pomysłodawczyni imprezy Danuta Świderek.
Jury na drugim miejscu sklasyfikowało drużynę z Krzypnicy za podpłomyki z farszem po warszawsku. Trzecie miejsce zajęła drużyna z Żabnicy za żeberka słodko-kwaśnie oczywiście.. po warszawsku. Kolejne miejsca były ex aequo i zajęły je drużyny z Borzymia, Gardna i Drzenina (zeszłoroczny triumfator).
-Te drużyny, które były, zapowiedziały, że na przyszły rok też przyjadą. Nawet kropla deszczu nie spadła podczas imprezy, gdzie wokół padało. Było co zjeść, ale była tez niezwykła oprawa muzyczna. Zabawa trwała do samego rana i nawet nikt się nie bił! Do tańca grała nam kapela Kontra banda z Pyrzyc. Impreza nam się rozwija – cieszy się Danuta Świderek.
Głównym organizatorem i koordynatorem imprezy był Gryfiński Dom Kultury.

Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
ReklamaMrówka
Reklama