III Festiwal Twórczości Ludowej w Bartkowie, z którego daliśmy relację fotograficzną, upowszechnia i popularyzuje sztukę ludową, ale też sztukę kulinarną. Przeprowadzony został też konkurs na "potrawę festiwalu". Według jury najlepsza okazała się baba ucierana z pieca przygotowana przez panie z sołectwa Sobieradz. Na drugim miejscu sklasyfikowano ziemniaczane roladki, które zrobiła Irena Krupa z Wełtynia. Doceniono też królika w borowikach, potrawa ta zajęła zaszczytne trzecie miejsce. Została przygotowana przez panie ze świetlicy wiejskiej w Nowym Czarnowie. A jak się zajadali jurorzy, zobacz na zdjęciu.
Admin Admin
03.09.2012 20:35
(aktualizacja 08.08.2023 20:56)
Podziel się
Oceń
Napisz komentarz
Komentarze
Aktualnie nie ma żadnych komentarzy. Bądź pierwszy, dodaj swój komentarz.
Napisz komentarz
Komentarze