Na tegorocznych Targach „Smaki Regionów” wśród produktów z Pomorza Zachodniego, nagrodzonych „Perłami” znalazły się: ser bałtycki, kiszone zielone pomidory na solance kołobrzeskiej, wino czerwone gronowe Sydonia oraz miód pitny trójniak woliński leśny. Najlepszą potrawę przygotował Zespół Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie. Klucz do Polskiej Spiżarni otrzymał dr hab. inż. prof. Uniwersytetu Szczecińskiego Bogdan Matławski, kulturoznawca, etnolog, etnomuzykolog.
Medale Targów Smaki Regionów otrzymały ogórek kołobrzeski i miód nektarowy chabrowy.
Prezentacja i degustacja nagrodzonych kulinarnych skarbów z naszego województwa odbędzie się w środę 3 października br. w sali konferencyjnej 308 przy ul. Ks. Kard. Stefana Wyszyńskiego 30 w Szczecinie.
Napisz komentarz
Komentarze