✅ Targowisko posiada 8 ponumerowanych stanowisk handlowych (domek handlowy 2 x 2,5m) o łącznej powierzchni 40 m2.
✅ Spośród istniejących stanowisk min. 4 zarezerwowane są do sprzedaży produktów rolno-spożywczych (numery stanowisk od 1 do 4).
✅ Spośród istniejących stanowisk min. 1 (stanowisko nr 4) zarezerwowane jest do sprzedaży produktów rolno-spożywczych wyprodukowanych w systemie rolnictwa ekologicznego.
✅ W przypadku gdy w danym dniu na stoiskach nr od 1 do 4 nie jest prowadzona sprzedaż towarów rolno-spożywczych, dopuszcza się możliwość zagospodarowania niewykorzystanych stanowisk poprzez sprzedaż pozostałych towarów z tym, że jest to możliwe wyłącznie w przypadku gdy stanowiska nr od 5 do 8 są już zajęte, a handlujący na warunkowo zajętym stanowisku zobowiązany jest je opuścić jeżeli przesłanka warunkowego zajęcia stanowiska ustanie.
✅ Uprawnionymi do prowadzenia handlu na targowisku są osoby fizyczne, osoby prawne i jednostki organizacyjne nieposiadające osobowości prawnej mogące uczestniczyć w obrocie towarowym.
Na targowisku mogą być sprzedawane wszystkie towary, z wyłączeniem:
❌ spirytusu i napojów alkoholowych;
❌ produktów ropopochodnych niekonfekcjonowanych;
❌ środków farmakologicznych, materiałów medycznych, wyrobów medycznych;
❌ broni, amunicji oraz materiałów wybuchowych i pirotechnicznych;
❌ zagranicznych banknotów i monet będących w obiegu oraz papierów wartościowych;
❌ mięsa i wędlin oraz przetworów rybnych, oprócz zapasteryzowanej żywności w hermetycznym, trwałym opakowaniu;
❌ grzybów świeżych i suszonych nieposiadających atestów określonych przez odrębne przepisy;
❌ innych artykułów, których sprzedaż jest zabroniona lub regulowana w sposób szczególny przez odrębne przepisy;
❌ zwierząt.
Sprzedaż artykułów spożywczych powinna odbywać się zgodnie z wymogami zawartymi w odrębnych przepisach, a w szczególności zgodnie z przepisami dotyczącymi bezpieczeństwa żywności i żywienia oraz jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych.









Napisz komentarz
Komentarze