Według mojej oceny coś jest tu nie tak, a mianowicie: śmietnik przed lokalem stojący jak jakiś rekwizyt, czy inni przedsiębiorcy też tak mogą zrobić? - pyta czytelniczka.
igryfino.pl | Dołącz do nas na Facebooku
08.09.2023 15:45
Tak na zewnątrz wygląda nowy lokal gastronomiczny (kebab) w Gryfinie.
Autor: igryfino
Dzień dobry! Dla mnie interesujące jest otwarcie nowego Kebaba w Gryfinie na osiedlu Górny Taras . Co prawda nie znam się na zasadach otwarcia gastronomi , ale według mojej oceny coś jest tu nie tak a mianowicie : śmietnik przed lokalem stojący jak jakiś rekwizyt , czy inni przedsiębiorcy również tak mogą zrobić ? Nieźle by to wyglądało ! - rura odprowadzająca tylko atrapa , tak jak widać na zdjęciu wisi ale nie podłączona , może i dobrze bo styka się z dykta papierową która po nagrzaniu szybko może spowodować pożar, - ponadto delikatnie mówiąc zapach / s............ rozpościerający się w odległości 0,5 km i zapewne dostający do mieszkań , jeśli ktoś otworzy okno , dla mnie jakaś masakra. Kto daje zgodę na coś takiego , czy sanepid i straż pożarna o tym wiedzą ! Dane do wiadomości redakcji
Podziel się
Oceń
Napisz komentarz
Komentarze
Klakier
12.09.2023 11:25
Doga Pani pisząca te bzdury do redakcji, otóż inni przedsiębiorcy nie tylko mogą tak zrobić ale wręcz muszą. Każdy kto ma działalność gospodarczą powinien zawrzeć Umowę z PUK - otrzymać pojemnik bądź dwa w zależności od potrzeb i płacić za śmieci.
Pacyfka
11.09.2023 23:52
W Szczecinie są kebaby prowadzone przez chińczyków i arabów. Warszawiacy zajadają się kebabem z psiny i kociny.
alex
11.09.2023 18:35
Zawsze widzę w tych interesach dziwną zależność , a mianowicie , każdy Turek czy Arab w Polsce ,a przynajmniej w Gryfinie otwiera lokal z kebabem i wszyscy oni są kucharzami znającymi się na kebabach !!! Kiedyś podobnie robili Chińczycy , każdy z nich potrafił gotować chińszczyznę , znał kung fu i akupunkturę !!! To są przypadkowi ludzie mający takie lokale , jako przykrywki dla innych mniej legalnych interesów. Nigdy nie uwierzę ,że czterech lub pięciu śniadych byczków może utrzymać się z lokalu 3 metry na 3 metry sprzedając dziennie 20 czy 30 kebabów !!!
Ala akbar
11.09.2023 23:46
Uśpieni terroryści, narkobiznesmeni, handlarze ludźmi a i bronią też wymuszający haracze od innych ciapatych.
Męczysław Leniwy
11.09.2023 07:05
Proponuję zamknąć tę budę. Skoro wszystko jest złe niech nie będzie niczego!
spacerowicz
10.09.2023 10:01
Kosz na przejściu stoi nadal.
Klakier
12.09.2023 11:22
Bo ma stać. Koło każdego lokalu powinny stać kosze na śmieci. a gdzie ludzie mają wyrzucać te opakowania po jedzeniu czy piciu?
Robin
10.09.2023 06:14
A ja opiszę taką sytuację jak już mowa o czystość i higienie to zapraszam do tureckiego kebaba na Maria Konopnickiej .Panowie tam pracują w sweterkach które czystością nie grzeszą i pewnie po pracy też w nich łażą, najobrzydliwsze jest to co zaobserwowałem że każdą wolną chwilę gdy nie ma klientów jarają papierosy przed lokalem dym tytoniowy wlatuje do środka i naprawdę to czuć.Ale nie to jest najgorsze a to że żaden z nich nie myje rąk po wejściu śpiworem do lokalu i śmierdzącymi rękoma biorą się za robotę.Dlatego od ponad roku tam już nie wchodzę.Choć wcześniej tam kupowałem i mi smakowało.
Yangin
10.09.2023 17:32
Robin, no właśnie dlatego ci smakowało
łeeeeeeeeee
10.09.2023 17:49
Nie bądź taki obrzydliwy!
Kontrola
11.09.2023 10:40
Ja też w kwestii tureckiego kebaba. Zgadzam się z Pana opinią. Proszę jeszcze zauważyć że w tym lokalu nie ma za to w ogóle koszy na śmieci. I to jest lepsze? Większość klientów spożywa jedzonko przed lokalem a śmieci gdzie są wyrzucane? Do koszy przy okolicznych blokach za które płacą mieszkańcy. To nikomu nie przeszkadza. Sprawę zgłoszalem dwa razy do sanepidu i w odpowiedzi usłyszałem że lokal nie ma ogródka i nie musi mieć pojemników na odpady. Czy ktoś się tym zajmie?
Bzbz
09.09.2023 11:41
Tu w Gryfinie nic ciekawego nie ma co do gastronomii fast food nowy kebab smak ten sam co w pasha sosy jakieś wodnisto kwaśne cytrynowe
Gal Anonim
09.09.2023 11:36
Ten lokal to kiedyś była ciucholandia... on nie spełnia warunków pod gastronomię, a przynajmniej nie bez remontu. Otwarty na dziko, bez pozwolenia, bo żaden administrator nie wydałby pozwolenia bez remontu i odpowiedniego przygotowania placówki. Ciekawe czy właściciel ma wszystkie papiery by mieć tam gastro? Podejrzewam, że nie więc skończy się karą lub/i zamknięciem, dodatkowo może być zakaz prowadzenia działalności. I to wszystko dla zarobku...
Ksara
09.09.2023 10:38
Polskie dziadostwo konkurencja to robi bo co więcej ludzi mają i czy 5 zł taniej a ludzia to wszystko przeszkadza bo balkonu nie morzna otworzyć ja !!!!!! na bezludna wyspę
Gal Anonim
09.09.2023 11:38
A co tutaj ma konkurencja? Lokal wygląda jak ściek, jest bez remontu, nie odpowiednio zagospodarowany, totalnie nie przygotowany. Jak taki mądry to kup tam mieszkanie bezpośrednio nad tym kebabem i się wymądrzaj w lato, kiedy okna nie można otworzyć przez stworzone warunki...
proste
09.09.2023 10:05
Za porządek na chodniku jest odpowiedzialna gmina a nie właściciel.
Gal Anonim
09.09.2023 11:41
Odpowiedzialna jest Wspólnotą, czyli właściciel terenu, czyli administrator. Z drugiej strony medalu tam zawsze będzie syf, bo ekipa sprzątająca musiała by być tam do godzin zamknięcia lokalu, co nie jest ciężkie czy nie do wykonania, ale jest kosztowne. Za firmę sprzątającą odpowiada wspólnota, ale właściciel kebaba powinien mieć dodatkową firmę sprzątającą swój lokal. Wspólnota nie będzie brała kosztów na siebie, bo ktoś na dziko otwiera gastro i ma wszystko w D.
Zniesmaczony
09.09.2023 09:48
Czy ten portal może zmienić nazwę na *** bo widać tylko same niezadowolone ćwoki się ty wypowiadają z *** redaktorkiem na czele
spokojnie
09.09.2023 10:04
I po co te wulgarne słowa jak prosta rozmowa. To jedyne miejsce gdzie każdy może napisać i przesłać list na dowolny temat. A ten list jest konkretny. Śmietnik i komin-rura to nie są przyjęte standardy w europejskim kraju.
gog
09.09.2023 09:32
Te hulajnogi to wszędzie się pałętają.
Boją się
09.09.2023 08:41
Śmietnik ok a co z tym, który postawili ludziom. Pod balkonem a mowa o mięsnym ozimwk warzywniaku ulicznym przed nim i z tyłu śmietnik pełen smrodu pod oknami ludzi to tak można?
Tu o kebabie afery kręci konkurencja obstawiam tych naprzeciw netto to oni rozpowiadali że zniszczą dawnego Gawła, że to że tamto, a prawda jest taka, że NAJLEPSZY kebab to dawny Gaweł i duża zasługa to Pani Kasia pracownik na medal bez niej nie było by tego lokalu... Ciekawe czy szefowie dbają o swój SKARB
A WRACAJĄC do tematu listów do redakcji dajcie sobie spokój konkurencja dobra rzecz oby uczciwie, smacznie to wszyscy skorzystają
Napisz komentarz
Komentarze