Wśród uczestników panowała niezwykła atmosfera zdrowej rywalizacji i kreatywności, a jury miało niełatwe zadanie wybrania zwycięzców spośród wszystkich smakowitych propozycji. Ostatecznie triumfatorem konkursu okazał się Dariusz Gorzkowski, który zdobył I miejsce za swoją wyborną wersję wędzonego suma.

Nagrodą za I miejsce był voucher w wysokości 800 zł do wykorzystania w sklepie AGD.
Na drugim miejscu znalazł się Rafał Gatkowski, zdobywając uznanie jury za zapiekane danie ze świeżym sandaczem w śmietanie, podanym z bobem i szparagami.
Natomiast trzecie miejsce przypadło Iwonie Gatkowskiej, która zachwyciła smakiem sandacza w sosie kurkowym z dodatkiem ziół.
Dodatkowym urokiem imprezy było przyznanie specjalnego wyróżnienia dla najmłodszego uczestnika, którym okazał się czteroletni Franek Piasecki. Jego obecność na scenie była nie tylko urocza, ale także inspirująca dla innych.
Nagrody za pierwsze 10 miejsc ufundował Powiat Gryfiński. Pozostali uczestnicy otrzymali nagrody pocieszenia.
Sklep "Pyszna Rybka" serwował wyborne ryby, które zachwyciły podniebienia gości.
Restauracja Boho i Robert Mikołajczak przygotowali bogate menu zawierające smaczne zupy, dania mięsne, a przede wszystkim przysmaki z ryb.
Nie mogło zabraknąć również tradycyjnej góralskiej kwaśnicy, która rozgrzewała żołądki uczestników imprezy.
Oprócz pysznych dań głównych, na Żabickim Lacie można było zakupić lokalne przysmaki takie jak miody i sery, a także skosztować wyśmienitego wina z lokalnej winnicy.
Tegoroczna edycja konkursu "Smaki Ryb Odrzańskich" była prawdziwym festiwalem smaku i talentu, z którym wiązały się emocje, radość zwycięzców, a przede wszystkim niezapomniane doznania kulinarne. Wszyscy uczestnicy i organizatorzy z niecierpliwością czekają na kolejne, równie udane edycje tego smakowitego wydarzenia.
Zapraszamy do obejrzenia zdjęć w naszej fotogalerii.
Kolejną fotorelację - tym razem z występów dzieci ze szkoły w Żabnicy publikujemy tutaj:





































Napisz komentarz
Komentarze