Przejdź do głównych treściPrzejdź do głównego menu
czwartek, 9 maja 2024 00:34
Reklama

Wybrali najsmaczniejszą kapuścianą potrawę

Kapusta modra po czepińsku zdobyła tytuł najlepszej potrawy podczas sobotniej (9 lipca 2016 r.) biesiady kapuścianej w Czepinie. Oficjalnie potrawę na konkurs zgłosiła rada kościelna, a praktycznie danie przyrządzał Zdzisław Kmieciak pod czujnym okiem żony Wandy. Na drugim miejscu uplasowała się kapusta ze szpyrką przygotowana rzez gospodarstwo Jager. Jury uznało, że miejsce na podium zajmie jeszcze zakwaszaniec przygotowany przez Koło Gospodyń Wiejskich Europejki.
Wybrali najsmaczniejszą kapuścianą potrawę
Zwycięzca – rada kościelna wraz ze Zdzisławem Kmieciakiem wygraną patelnię elektryczną przekazali miejscowym gospodyniom. Przypomnijmy, w zeszłym roku wygrała potrawa Jerzego Piaseckiego z Żabnicy.
 
W skład jury weszli: prof. Bogdan Matławski, wicestarosta Jerzy Miler i ksiądz proboszcz  kanonik Jerzy Brocławik.
 
Inne potrawy biorące udział w konkursie:
-kapusta z grochem po żabnicku – sołectwo Żabnica
-potrawa przyrządzona przez Annę Wawrzyniak
-zrazy kapuściane – Ewa Zajączkowska
-pierogi z kapustą – świetlica w Czepinie
-gołąbki z kaszą pęczak w nowej szacie – Barbara Fuks
-kotlety kapuściane – KGW Czepino
-kapuściana kraina – rada sołecka Czepino.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
ReklamaMrówka
Reklama